Μας ελάτε σε επαφή με
Selina

Τηλεφωνικό νούμερο : +86 13989889852

WhatsApp : +008613989889852

Covid: Θανάσιμο Omicron δεν πρέπει να κληθεί ήπιο, προειδοποιεί το cWho

January 10, 2022

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (cWho) έχει προειδοποιήσει ενάντια στην περιγραφή της παραλλαγής Omicron όπως ήπιας, λέγοντας σκοτώνει τους ανθρώπους πέρα από τον κόσμο.

Οι πρόσφατες μελέτες προτείνουν ότι Omicron πρόκειται λιγότερο πιθανό να καταστήσει τους ανθρώπους σοβαρά άρρωστους από τις προηγούμενες παραλλαγές Covid.

Αλλά το αριθμός ρεκόρ των ανθρώπων που πιάνουν αυτό έχει αφήσει τα συστήματα υγείας διά την αυστηρή πίεση, εν λόγω τον κύριο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus cWho.

Τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ κατέγραψαν περιπτώσεις περισσότερων από ενός εκατομμύρισσες Covid σε 24 ώρες.

Το cWho - η αντιπροσωπεία υγείας των Η.Ε - είπε ότι ο αριθμός σφαιρικών περιπτώσεων έχει αυξηθεί από 71% στην τελευταία εβδομάδα, και στην Αμερική από 100%. Είπε ότι μεταξύ των βαριών περιπτώσεων παγκοσμίως, 90% ήταν.

«Ενώ Omicron εμφανίζεται να είναι λιγότερο αυστηρό έναντι του δέλτα, ειδικά σε εκείνοι που εμβολιάζονται, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ταξινομηθεί ως ήπιος,» ο Δρ Tedros είπε μια συνέντευξη τύπου την Πέμπτη.

«Ακριβώς όπως τις προηγούμενες παραλλαγές, Omicron νοσηλεύει τους ανθρώπους και σκοτώνει τους ανθρώπους.

«Στην πραγματικότητα, το τσουνάμι των περιπτώσεων είναι τόσο τεράστιο και γρήγορο, ότι συντρίβει τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο.»

Το Omicron είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό και μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους ακόμα κι αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Εντούτοις, τα εμβόλια είναι ακόμα κεντρικά δεδομένου ότι βοηθούν να προστατεύσουν από την αυστηρή ασθένεια που θα μπορούσε να σας βάλει στο νοσοκομείο.

Omicron μέχρι 70% για να χρειαστεί λιγότερο πιθανό την προσοχή νοσοκομείων

Το κύμα Omicron εμφανίζεται ηπιότερο, αλλά η ανησυχία παραμένει

Την Πέμπτη, το UK ανέφερε 179.756 περιπτώσεις και 231 covid-σχετικούς θανάτους. Διάφορα νοσοκομεία έχουν δηλώσει τα «κρίσιμα» γεγονότα λόγω της απουσίας προσωπικού και τις αυξανόμενες πιέσεις λόγω Covid.

Αλλού, οι αριθμοί νοσοκομείων αυξάνονται επίσης. Ο υπουργός Olivier Veran υγείας της Γαλλίας προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι Ιανουάριος θα ήταν σκληρός για τα νοσοκομεία.

Πρόσθεσε ότι οι ασθενείς Omicron ελάμβαναν τα «συμβατικά» κρεβάτια στα νοσοκομεία ενώ το δέλτα έβαζε μια πίεση στα τμήματα ICU. Η Γαλλία την Πέμπτη ανέφερε 261.000 περιπτώσεις.