Μας ελάτε σε επαφή με
Selina

Τηλεφωνικό νούμερο : +86 13989889852

WhatsApp : +008613989889852

Οφέλη και μειονεκτήματα της σπιτικής δοκιμής covid-19 αντιγόνων

January 4, 2022

Οι σπιτικές δοκιμές αντιγόνων για covid-19 περιλαμβάνουν τη λήψη ενός δείγματος από το ρουθούνι σας με μια πατσαβούρα βαμβακιού. Η εξάρτηση δοκιμής περιλαμβάνει μια συσκευή που μπορεί γρήγορα να αναλύσει αυτό το δείγμα δοκιμής.

Εκτός από τις σπιτικές δοκιμές, οι γρήγορες δοκιμές αντιγόνων μπορούν να γίνουν στο γραφείο ενός γιατρού, το φαρμακείο, την κλινική υγείας, ή άλλες ιατρικές τοποθετήσεις. Οι δοκιμές αντιγόνων μπορούν επίσης να γίνουν με την αποστολή ενός δείγματος σε ένα εργαστήριο για την ανάλυση.

Είναι χρήσιμο να θεωρηθούν τα σχετικά οφέλη και τα μειονεκτήματα του αντιγόνου εξεταστικός που γίνονται στο σπίτι έναντι της δοκιμής σε ένα ιατρικό γραφείο ή ένα εργαστήριο.

Τα κύρια πιθανά οφέλη της σπιτικής δοκιμής covid-19 αντιγόνων περιλαμβάνουν:

  • Ευκολία: Μια σπιτική δοκιμή παρέχει σε σας την ευελιξία να δοθεί η εξέταση όταν επιτρέπει το πρόγραμμά σας και χωρίς να πρέπει να αφεθεί η άνεση του σπιτιού.
  • Γρήγορα αποτελέσματα: Οι εξαρτήσεις δοκιμής σχεδιάζονται για να αναλύσουν γρήγορα το δείγμα σας, που προσφέρει τα αποτελέσματα μέσα σε 15-30 λεπτά. Αυτό το γρήγορο αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν η δοκιμή λαμβάνεται για τη διαλογή δεδομένου ότι σας αφήνει να αρχίσετε αμέσως την απομόνωση εάν εξετάζετε το θετικό.
  • Συνταγή και εξωχρηματιστηριακές επιλογές: Υπάρχουν σπιτικές δοκιμές αντιγόνων που είναι μόνο διαθέσιμες με μια συνταγή και άλλες που μπορούν να είναι αγορασμένες εξωχρηματιστηριακές.

Τα πιθανά μειονεκτήματα της σπιτικής δοκιμής αντιγόνων περιλαμβάνουν:

  • Πιθανή μόλυνση δειγμάτων: Τα ιατρικά γραφεία έχουν καθιερώσει τα πρωτόκολλα για να βοηθήσουν κατάλληλα να πάρουν ένα δείγμα δοκιμής. Όταν χρησιμοποιείτε μια σπιτική δοκιμή, πρέπει να πάρετε το δείγμα σας, το οποίο απαιτεί προσεκτικά μετά από τις παρεχόμενες οδηγίες να μειώσει τις πιθανότητες της μόλυνσης δειγμάτων.
  • Οι δαπάνες δεν μπορούν να καλυφθούν από την ασφάλεια: Εάν επιλέξετε να δώσετε μια εξωχρηματιστηριακή εξέταση αντιγόνων, θα πρέπει να πληρώσετε το πλήρες κόστος οι ίδιοι. Οι σπιτικές δοκιμές αντιγόνων συνταγών μπορούν να καλυφθούν από την ασφάλεια, αλλά πρέπει να ελέγξετε με το σχέδιο υγειονομικής περίθαλψής σας για οποιεσδήποτε δαπάνες ότι θα ήσαστε αρμόδιος ξέν.
  • Ανάγκη για τις δοκιμές συνέχειας: Τα αποτελέσματα των δοκιμών αντιγόνων χρειάζονται συχνά την επιβεβαίωση με μια μοριακή δοκιμή όπως PCR, ειδικά εάν το αποτέλεσμα της δοκιμής σας είναι θετικό.

Εάν ενδιαφέρεστε για τη δοκιμή για covid-19, μπορείτε να μιλήσετε με τον παθολόγο σας για το πώς αυτά τα οφέλη και μειονεκτήματα της σπιτικής δοκιμής ισχύουν στην κατάστασή σας.