Μας ελάτε σε επαφή με
Selina

Τηλεφωνικό νούμερο : +86 13989889852

WhatsApp : +008613989889852

Το Omicron κινείται γρήγορα, αλλά ίσως οι λιγότερο αυστηρές, πρόωρες εκθέσεις προτείνουν

December 27, 2021

Ο ιός covid-19 διαδίδει γρηγορότερα από πάντα Δευτέρα της Νότιας Αφρικής, η της χώρας εν λόγω Πρόεδρος, μια ένδειξη για το πώς η νέα παραλλαγή Omicron οδηγεί την πανδημία, αλλά υπάρχουν πρόωρες ενδείξεις ότι Omicron μπορεί να προκαλέσει τη λιγότερο σοβαρή ασθένεια από άλλες μορφές του ιού.

 

Οι ερευνητές σε ένα σημαντικό νοσοκομείο σύνθετο στη Πρετόρια ανέφεραν ότι οι ασθενείς τους με το coronavirus είναι πολύ λιγότεροι άρρωστοι από εκείνοι που έχουν μεταχειριστεί πριν από, και ότι άλλα νοσοκομεία βλέπουν τις ίδιες τάσεις. Στην πραγματικότητα, είπαν, οι περισσότεροι από τους μολυσμένους ασθενείς τους αναγνωρίστηκαν για άλλους λόγους και δεν έχουν κανένα σύμπτωμα COVID.

 

Αλλά επιστήμονες που προειδοποιούνται ενάντια στην τοποθέτηση πάρα πολύ αποθέματος είτε στις πιθανές καλές ειδήσεις της λιγότερης δριμύτητας, είτε κακές ειδήσεις όπως τα πρόωρα στοιχεία ότι η προγενέστερη μόλυνση coronavirus προσφέρει λίγη ασυλία σε Omicron. Η παραλλαγή ανακαλύφθηκε ακριβώς τον περασμένο μήνα, και περισσότερη μελέτη απαιτείται προτού να μπορέσουν να πουν πολύ για την με αυτοπεποίθηση οι εμπειρογνώμονες. Πέρα από αυτόν, ο αληθινός αντίκτυπος του coronavirus γίνεται αισθητός όχι πάντα αμέσως, με τις εισαγωγές σε νοσοκομείο και τους θανάτους που καθυστερούν συχνά αρκετά πίσω από τα αρχικά ξεσπάσματα.

 

Ο Δρ Emily S. Gurley, ένας επιδημιολόγος στο σχολείο Johns Hopkins Bloomberg της δημόσιας υγείας, είπε των σημαδιών ότι η παραλλαγή είναι λιγότερο αυστηρή, «αυτό δεν θα ήταν συγκλονίζοντας εάν αυτή ισχύει, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτή ακόμα.»

 

Ελλείψει περισσότερων σκληρών πληροφοριών, οι κυβερνήσεις έχουν αντιδράσει σε Omicron με τους αιχμηρούς περιορισμούς στο διεθνές ταξίδι και τις νέες απαιτήσεις εμβολιασμού. Οι παγκόσμιοι ηγέτες που κατηγορήθηκαν για να αποκριθούν πάρα πολύ αργά ή αδύναμα νωρίτερα στην πανδημία είναι πρόθυμοι να δουν όπως λαμβάνοντας μέτρα, αν και μερικοί εμπειρογνώμονες εξετάζουν εάν οι περιορισμοί ταξιδιού είναι ένα overreaction.

 

Η παραλλαγή έχει διαδώσει γρήγορα και έχει ανιχνευθεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε έξι ηπείρους μέχρι στιγμής. Οι αξιωματούχοι υγείας και οι ερευνητές λένε ότι θα μπορούσε να είναι η πιό μεταδοτική μορφή του ιού ακόμα, και ότι θα μπορούσε σύντομα να μετατοπίσει την του δέλτα παραλλαγή που προέκυψε πέρυσι ως κυρίαρχη μορφή. Αυτός έχει τροφοδοτήσει τους φόβους ότι ένας κόσμος πρόθυμος να προκύψει από δύο έτη πανδημικής δυσκολίας θα μπορούσε να διευθυνθεί σε έναν άλλο κύκλο της ασθένειας, lockdown και του οικονομικού βασάνου.

 

Στην Ευρώπη, όπως στη Νότια Αφρική, υπάρχουν πρόωρες ενδείξεις ότι οι περιπτώσεις Omicron μπορούν να είναι αρκετά ήπιες, εάν εύκολες να συμβληθούν.

 

Στη Μεγάλη Βρετανία, η κυβέρνηση είπε τη Δευτέρα σπου ο αριθμός περιπτώσεων Omicron εκεί είχε αναρριχηθεί σε 336, δύο και τους χρόνους ενός μισού τόσο πολλοί όπως την Παρασκευή. Η Δανία ανέφερε 261 περιπτώσεις, τετραπλασιάζει τον αριθμό την Παρασκευή, και τα τοπικά μέσα εκεί έχουν αναφέρει ότι ένα μεσημεριανό γεύμα διακοπών για τους σπουδαστές γυμνασίου μπορεί να ήταν ένα γεγονός έξοχος-διαστολέων, με τις δωδεκάδες των ανθρώπων που πιάνουν τη νέα παραλλαγή.

 

Η Μεγάλη Βρετανία και η Δανία κάνουν μια κατ'ασυνήθιστο τρόπο genomic αλληλοuχία μεγάλου ποσού των δειγμάτων ιών, για να πουν μια παραλλαγή από άλλη και να ανιχνεύσουν τις αλλαγές, το οποίο προτείνει ότι πολλές περιπτώσεις Omicron σε άλλες χώρες πηγαίνουν απλά μη ανιχνευθείσες.